Bij Mediq zijn we u graag van dienst
Wat te doen bij een klacht?
Het is belangrijk dat u een vervelende ervaring direct aan onze medewerker of de klantenservice meldt. Wij zijn er voor u en staan open voor een gesprek. Het kan zijn dat u dit moeilijk vindt of dat u vindt dat u niet naar behoren bent behandeld. Speciaal hiervoor hebben we binnen Mediq een klachtenfunctionaris als neutraal tussenpersoon. We nemen uw klacht in behandeling volgens de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).Wat gebeurt er met mijn klacht?
Na ontvangst van uw klacht neemt onze klachtenfunctionaris zo snel mogelijk contact met u op. Hierbij kijken we of we samen tot een oplossing kunnen komen. U hoort meteen wat de vervolgstappen zijn. Ook registreren we de klacht en starten we een oorzaakonderzoek. Na afronding hiervan ontvangt u een gemotiveerde reactie. Klachten zijn belangrijke leermomenten voor ons die we zo veel mogelijk willen benutten om onze kwaliteit en de relatie met u te verbeteren.Klachtloket Zorg
Bent u niet tevreden over de klachtafhandeling? Mediq is aangesloten bij de Geschillencommissie Zorg Algemeen en maakt gebruik van het onafhankelijke Klachtenloket Zorg. Hier kunnen consumenten gratis terecht voor advies over vragen en voor contact met een onafhankelijke externe klachtenfunctionaris. Die bemiddelt tussen u en ons, zodat we samen alsnog een goede oplossing kunnen vinden. U bereikt het Klachtenloket Zorg via e-mail of door te bellen naar 070 3105 392. De klachtenfunctionaris is neutraal en houdt het belang van beide partijen altijd in het oog. Ook heeft hij een geheimhoudingsplicht.
De Geschillencommissie
Als het de externe klachtenfunctionaris niet lukt om de klacht op te lossen, dan kunt u zich tot de Geschillencommissie Zorg Algemeen wenden. Uw klacht wordt dan een geschil dat wordt beoordeeld door een onpartijdige, deskundige commissie. U ontvangt een bindende uitspraak waar u en wij zich aan moeten houden.